تمرین زدگی :
بسیاری از علاقه مندان به ورزش در هر رشته و یا هرمقطع همواره میبایست از اصول تمرین کردن تخطی ننموده و فعالیت ورزشی خود را به صورت علمی به پیش ببرند .
تعریف :
به خستگی طولانی مدت و افت عملکرد ورزشی ؛ ورزشکار که عمومابر اثرافراط و تمرین های زیاد از حد و یا اجرای تمرین های غلط بوجود می آید overtraining – تمرین زدگی گفته میشود .
شیوع تمرین زدگی در اغلب ورزشکاران مرسوم بوده و به طور خاص نفراتی که در رشته های انفرادی و پر جنب و جوش مانند : دوچرخه سواری – مشت زنی – شنا – دومیدانی –جودو و کشتی مشاهده شده است .
استراحت کم بین جلسات تمرین – افزایش ناگهانی فشار تمرین – نامناسب بودن حجم و شدت تمرینات از اصلی ترین علل تمرین زدگی میباشد ؛ از دیگر علتهای تمرین زدگی میتوان تغذیه نادرست کم خوابی و استرس های روزمره وتغیرات در شیوه زندگی را نام برد.
تمرین زدگی علاوه ضررهای جسمی و تحت تاثیر قرار دادن فعالیت ورزشی بر روی روان ورزشکار نیز تاثیر مستقیم دارد
افزایش دردهای عضلانی – افزایش ضربان قلب و فشار خون در زمانهای استراحت ومواقعی که فعالیت ورزشی انجام نمیشود – افزایش ابتلا به بیماری واختلالات گوارشی از آسیب های جسمانی تمرین زدگی میباشد .
کاهش اعتماد به نفس – پرخاشگری و افسردگی – اختلال در خواب – کاهش اشتها و اعتماد به نفس از آسیب های روانی تمرین زدگی میباشد .
برای پیشگیری از این بیماری ورزشی بهتر است همیشه زیر نظر مربی و افراد باتجربه تمرین و فعالیت ورزشی را انجام داد – به صورت پلکانی بر شدت و فشار تمرین بی افزایید – تمرین های خود را به صورت گروهی انجام داده – در فضاهای متنوع تمرین کنید و علاوه بر تمرین در رشته تخصصی خود در دیگر رشته های ورزشی هم تمرین داشته باشید
( به عنوان مثال دوچرخه سواران یک روز در هفته به صورت تمرینی ورزش شنا را انجام دهند )
تغذیه مناسب هیچگاه فراموش نشود – خواب ورزشکار میبایست کامل باشد زمانهای خواب کافی برای خود برنامه ریزی کنید – بین فواصل تمرین استراحت کامل داشته باشید .
نفرات و ورزشکارانی که دچار تمرین زدگی شدند برای مداوا و بهبود حتما میبایست فعالیت ورزشی خود را قطع کرده و به استراحت طولانی مدت از 3 هفته تا دوماه بپردازند – به پزشک مراجعه نموده و فعالیتهای ورزشی خیلی سبک انجام دهند و شرایط روانی شاد تری را برای خود فراهم نمایند ( سفر رفتن – دیدن تاتر و فیلمهای کمیک )